Svojím talentom valcuje doma i v zahraničí

Iba pred pár dňami sa žiačka Tercie B Tereza Cvečková vrátila z majstrovstiev Európy v show dance so zlatom v ruke. Poskytla pre náš časopis rozhovor.

Od koľkých rokoch sa venuješ tancu?

Tancujem už od šiestich rokov. Začalo sa to modernou gymnastikou a cez ňu som sa prepracovala k tancu, k show dance. Teraz tancujem v tanečnom klube Halo Halo.

Predpokladám, že toto nebolo tvoje prvé ocenenie. Mohla by si nám priblížiť, čo ešte si povyhrávala?

Získala som veľa medailí (a aj zlatých medailí) na majstrovstvách Slovenska, v zahraničí a v rôznych iných show dance súťažiach.

Kde sa konali tieto majstrovstvá a ako prebiehali?

Tohto roku boli organizované v Petrohrade. Po prílete na letisku a ubytovaní sa, sme istý čas, venovali prehliadke pamiatok mesta. Ďalšie dni trvali samotné majstrovstvá. Bolo to veľmi zdĺhavé, pretože sa súťažilo v naozaj množstve kategórii – dokopy to boli, myslím, štyri dni. Celkovo trval pobyt v Petrohrade týždeň.

V akej si súťažila kategórii?

Bola som ako junior, juniori sú veková kategória od trinásť do šestnásť rokov. A netancovala som sólovo, ale vo formácii, v ktorej nás bolo 23.

Boli tam aj iní z našej školy?

Z našej školy tam boli ešte ďalší traja z rôznych ročníkov. Na majstrovstvách Európy súťažila aj moja mladšia sestra Paulína, bola v detskej kategórii.

Toto teda boli majstrovstvá Európy, kam sa chystáš najbližšie?
Nasledujú majstrovstvá sveta v show dance, budú už o dva týždne.

Ďakujem za rozhovor a prajem ešte veľa tanečných úspechov.

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Vianočný futbalový turnaj 2018 (video)

V utorok 18. decembra to u nás žilo športom, a najmä futbalom na tradičnom Vianočnom futbalovom turnaji. Kto to všetko vyhral?

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Kultúra
Sekunda v relácii Milujem Slovensko

Ak by ste sa piatok 7.12. nudili, môžete si pozrieť mikulášske vydanie Milujem Slovenska. V utorok 23.10 sa totiž žiaci prímy a sekundy (6. a 7. ročníka základných škôl) zúčastnili nahrávania relácie Milujem Slovensko – vedomostnej súťaže o slovenskej kultúre. Študenti sa ocitli v diváckych skupinách jedného alebo druhého týmu. …

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Čo si myslia naši študenti o protestoch Za slušné Slovensko

Určite ste zaregistrovali protesty za slušné Slovensko, veď aj niektorí žiaci našej školy sa ich zúčastňujú, a práve preto sme sa popýtali na názor našich študentov. Žiakom rôznych vekových kategórií sme položili dve otázky, na ktoré odpovedali celkom nezávisle. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!