Späť k uniformám?

Svet Študenta
10

Príde vám v škole ako dobré riešenie návrat k uniformám? Naša študentka Viki Nguyenová má vlastnú skúsenosť so školou, kde sa nosia uniformy. Budeme radi, ak sa s nami podelíte o váš názor na túto tému do diskusie pod článkom.

Mnohé štáty a ich špičkové školy majú ako povinnú súčasť vyučovania aj odev. Odev žiakov sa skladá z jednofarebného svetra vo farbe podľa školy, v rôznych štýloch s logom školy, sukne pre dievčatá prípadne čiernych nohavíc, ktoré sú určené pre studené dni a pre chlapcov, topánok čiernej farby a trička s farbou školy a logom.

Pri tomto systéme dochádza k čiastočnému obmedzeniu individuality, avšak prináša so sebou aj veľa pozitívnych skutočností. Deti sa medzi sebou nepovyšujú, všetko, čo na sebe majú, im dáva škola a veci ako prstene, náhrdelníky a iné šperky sa nosiť nemôžu. Rovnako všetky dozdobenia ošatenia sú proti pravidlám v každej základnej škole v tabuľke ,,golden rules.”

Z vlastnej skúsenosti, obliekanie bolo pre mňa prvými dňami veľkým obmedzením. Nepáčilo sa mi to. Netrvalo ale dlho a zvykla som si. Uniformy mi veľmi uľahčili život, vždy som vedela čo si obliecť, čiže som si aj dlhšie pospala.

Dobrá škola okrem toho potrebuje dobrú reprezentáciu žiakov a práve uniformy by mohli byť dobrou cestou pre zviditeľnenie našej školy z mora plebejcov.

Foto: freeimages

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Spomienka na tohtoročných maturantov (video)

V tomto roku zložili u nás “skúšku dospelosti” dve triedy oktávanov. Ohliadnime sa za originálnou rozlúčkou mladých ľudí, s ktorými sme prežili 12 rokov, a ktorí ešte pred pár dňami boli našimi študentami. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Svet Študenta
C&C – Fiktívny štát, svet, občania aj krajina, kultúra, jazyk…

Create and Control je stredoškolská súťaž. Súťaží sa vo fiktívnom svete s fiktívnymi štátmi. Tímy krajiny na začiatku súťaže vytvoria, zadefinujú. Neskôr musia riešiť národné problémy, ktoré testujú kvalitu štátnych systémov vašeho fiktívneho štátu… Popri tom máte na starosti investovanie do akciového trhu, ktorý je však obmedzený len na niekoľko firiem, …

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Čo si myslia naši študenti o protestoch Za slušné Slovensko

Určite ste zaregistrovali protesty za slušné Slovensko, veď aj niektorí žiaci našej školy sa ich zúčastňujú, a práve preto sme sa popýtali na názor našich študentov. Žiakom rôznych vekových kategórií sme položili dve otázky, na ktoré odpovedali celkom nezávisle. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!