Najzaujímavejšie projektové práce šk. roku 2017/2018

Aktuality

Žiaci ako každý rok pre postup do vyššieho ročníku vzdelávania museli robiť projektové práce. Mnoho žiakov na škole to vzali za správny koniec a vybrali si naozaj zaujímavé témy.

Smerom ku koncu školského roku sa nám približujú aj povinnosti, najmä týkajúce sa odovzdávania projektových prác. Práca, na ktorej žiaci prajucú od vybrania témy má posledné chvíle na dokončenie. Výskumy a vlastné prínosy sa odzrkadlujú na celom výsledku projektovej práce. Ako je už známe niektorí si na kvalite projektovej práce potrpia viac a niektorí menej, nieje však najdôležitejšie zvoliť zaujímavú tému?

Každému ulahodí samozrejme iná téma a iný smer záujmov, ktorý je pocititelný na projektových prácach. Rada by som vás týmto priviedla do zákulisia tvorby tých najzaujímavejšich prác na škole. Nasledovným krátkym interview so žiakmi pracujúcimi na vybraných témach.

Práce sú nie len projektové ale aj formou SOČ ktorú tento rok píše žiak Septimy Adam Tóth. Venuje sa téme s názvom Technologické vychytávky v automobilovom priemysle, ktorej autor nám poskytol odpovede týkajúce sa podrobnejšiemu názoru a okolnostiam pri tvorbe práce. Na otázku ohľadom termínu odovzdávania, prípadnom nestíhaní na termín sa Adam vyjadril jednoznačne : ,, Termín mi vyhovuje, ľudia potrebujú viac času lebo sú leniví.” ,,Pri písaní práce v ktorej si skúsený (teda keď sa nevyberáš do niečoho nového) píšeš v práci dosť z vlastnej hlavy. Záleží na tom či ty sa chceš naučiť niečo nové, alebo chceš hlavne prejaviť svoj postoj na nejakú tému. Vtedy vyberáš či chceš ísť do novej témy alebo do niečoho čo už vieš.” pár slov od Adama k jeho práci.

Od technického odvetvia sa dostaneme k téme spojenej s psychológiou, ktorej sa tento školský rok pomocou výskumov venuje taktiež žiačka septimy Sofia Šuleková. Téma s názvom Ako prezentovať tak, aby ostatní počúvali je pre Sofiu téma, ktorej zistenia jej pomôžu do budúcnosti a rada by ich aplikovala priamo pri svojej téme podľa jej slov. ,, Moja témy je, aby som zistila čo robí študenta úspešným a cieľ je ukázať žiakom, že každý má potenciál na veľký úspech.” Sofiiné slová k hlavnej myšlienke jej práce. Vlastným prínosom k jej práci bude výskum, ktorý keďže jej termín vyhovuje pravdepodobne stíha prepracovať správnym smerom.

Už v mladých ročníkoch sa objavovalo viacero tém, ktorých témy si žiadajú hlbšie prepracovanie a všeobecný rozhľad v odvetviach tejto témy. Téma Bitcoin a kryptomeny sa objavila dokonca v dvoch ročníkoch. Téma je obširná vzhľadom na veľké pôsobenie ekonómie v tejto téme a taktiež aj programovania. Žiak Jakub Koník z Kvarty v spolupráci s Matejom Klestincom sa mi k zohladneniu ich vlastných skúsenosti v práci vyjadrili takto : ,,aktívne sa zaujímam o tech stuff a kryptomeny boli momentálne takym trendom. ” Ich vlastný prínos nám špecifikovali : ,,Okrem výskumu ešte pracujeme na plagate, ktorý by mal objasniť problematiku kryptomien.” Tejto téme sa venujú už spomínane dva ročníky. Druhé spracovanie témy sa nachádza vo vyššiom ročníku a to v kvinte. Mladší žiaci sa tento rok popasovali s termínom podľa ich slov skvele narozdiel od pominulých rokov, kedy im termín úplne nevyhovoval.

Viacero žiakov, má momentálny zhon s ukončovaním a dorábaním projektových prác. Termín odovzadnia je každoročne koniec marca alebo začiatok apríla, ktorý sa nám blíži veľkou rýchlosťou.

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Vianočná cukráreň 2019 (video)

Redaktor: Kiko Strih: Martin Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
Októbrová obloha 2019 (video)

Ďalšie vydanie legendárnej prespávačky malo úspech. Pozrite si reakcie orgranizátorov a účastníkov. Redaktor, Strih: AlfiKamera: Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Technika
Týždeň vedy a techniky 2019 (video)

V našej škole to vrelo, bublalo, syčalo a horelo… a užili sme si pri tom kopec zábavy s vedou a technikou. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!