Recenzia: Má šancu Project Argo?

Zábava

Najnovšia hra od českého vývojarského štúdia Bohemia Interactive veľmi prekvapila. Prvá hra od BIStudio (Bohemia Interactive Studio), ktorá sa označuje ako kompetitívna hra, nesie názov Project Argo. Má táto hra šancu čeliť ostatným kompetitívnym hrám ako Rainbow Six: Siege?

Po kompetitívnej 5v5 taktickej multiplayer hre, ktorá sa momentálne nachádza v stave “Open Prototype” (znamená to to isté ako Open Beta), už siahlo veľa fanúšikov BIStudia. Jeden z dôvodov je to, že hra je naprogramovaná na podkladoch hry Arma 3.


Záber z hry Project Argo. FOTO: Bohemia Interactive 

V hre sa nachádzajú rovnaké modely, zbrane, oblečenie, vozidlá, vybavenie a veľa ďalších vecí. Samozrejme hra nie je ako cez kopírak. BIStudio pretextúrovalo veľa modelov na nepoznanie, aj keď ide o tie isté modely ako v hre Arma 3, za čo ich musím pochváliť. Mapa je úplne nová, aj keď sa zatiaľ hra odohráva iba v meste Le Port. Dúfam že sa vo finálnej verzii hry pozrieme do všetkých zákutí ostrovu Malden. Hra aktuálne obsahuje tri druhy módov hry. Clash, Raid a Link. Každý je zameraný na niečo iné a každý sa odohráva na inom mieste mesta Le Port.

Najviac ma bavil Raid, kde sa musíte dostať k počítaču a z neho stiahnuť dôležité informácie. Hru odporúčam hrať s priateľmi, kedže komunikácia v tejto hre je podstatný faktor. Môžete si vybrať medzi piatimi “Loadoutmi”. Každý obsahuje rozdielnu zbraň a výbavu. Od hry som očakával lepšiu optimalizáciu ako pri Arme 3, ale nedočkal som sa. Hra bežala so stabilnými 45-55fps na mojej zostave*.


Záber z hry Project Argo. FOTO: Bohemia Interactive

Hra zaberá približne 15 GB, ale BIStudio odpočúča mať 20 GB voľných na disku. Hardverové požiadavky sú rovnaké ako pri hre Arma 3. Na inštaláciu hry budete potrebovať Steam účet a internetové pripojenie.

Záver

Hra Project Argo je zatiaľ zadarmo a mňa veľmi potešila. Dúfam že BIStudio bude naďalej pracovať na tejto hre a dočkáme sa ešte lepšieho zážitku.

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Aktuality
ChemNight 2018

Ste z Tercie a zaujíma vás chémia? Ak áno, príďte na chem night, ktorý sa bude konať 13.4.2018, kde zažijete nezabudnuteľné chemické experimenty, ktoré vyrážajú dych. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Zábava
Cesta: Časť tretia (poviedka)

Transport mal namierené do Récie. Všetko sa zdalo v poriadku, až do teraz. Cesty pustinou bývajú nevyspytateľné. Človek nikdy nevie, čo na nich má čakať a teraz sa to presne potvrdilo, v pätách mali bandu Hyen. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!
Zábava
Cesta: Časť druhá (poviedka)

Pútnik na drobnú chvíľu zaváhal. Chcú ho poslať na cestu južným smerom, sprevádzať transport, ktorý mal namierený zrejme do jednej z Kolónií. Zdieľaj, nech sa o tom vie!

Zdieľaj, nech sa o tom vie!